IRCForum.Net - Turkiye'nin En Iyi IRC Platformu!




Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Ocak 2024, 10:21   #1
Çevrimiçi

Funda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: 07 Ocak 2024
Üye No: 567
Mesajlar: 98
Nerden:
Takım:
Meslek: Anestezi Teknisyeni
Alanım: IRCHelp
Aldığı Beğeni: 13
Beğendikleri: 35
@Funda
Zeytinyağlı kuru patlıcan dolması tarifi



Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Dolması Tarifi İçin Malzemeler

*30 adet kurutulmuş patlıcan
*1,5 su bardağı pirinç (yıkanmış, süzülmüş)
*2 adet büyük boy soğan
*3 diş sarımsak (ezilmiş)
*1 yemek kaşığı nar ekşisi
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 yemek kaşığı biber salçası
*2 yemek kaşığı kuru nane
*2 çay kaşığı sumak
*1/2 tatlı kaşığı karabiber
*1 tatlı kaşığı pul biber
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 çay bardağı zeytinyağı
*2 su bardağı sıcak su

Pişirmek İçin:

*2 su bardağı su
*1 yemek kaşığı sumak
*2 çay kaşığı tuz
*1/2 çay bardağı zeytinyağı

Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?

-Kurutulmuş patlıcanları kaynayan suyun içerisine atın ve yumuşayana kadar, yaklaşık 5-7 dakika bekletin. Ardından suyunu süzdürerek soğuk suya alın.

-Patlıcanlar soğuduktan sonra sudan alın ve sularını süzdürün. İç harcını hazırlamak için; pilav tenceresinde zeytinyağıyla birlikte soğanları yumuşayana kadar soteleyin.

-Ardından sarımsak, domates ve biber salçasını da ekleyip 3-4 dakika daha kavurun. Yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri de tencereye ekleyin.

-2-3 dakika kavurduktan sonra tuz, karabiber, sumak, kuru nane ve pul biberi ekleyip karıştırın. Sıcak suyu ve nar ekşisini de ekleyip son kez karıştırın ve orta ateşte kaynayana kadar, ardından kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.

-Hazırladığınız harç oda sıcaklığında yaklaşık 20 dakika dinlendikten sonra kuru patlıcanların içini 1 parmak boşluk kalacak şekilde doldurun, elinizde üst kısımlara bastırarak birleştirin. Ağız kısımları üste bakacak şekilde patlıcanları tencereye dizin.

-Bir kasede sıcak su, tuz ve sumağı karıştırıp 5 dakika bekletin. Ardından tel süzgeçle taneleri süzdürüp kalan suyu oda sıcaklığında soğutun. Tencereye dizdiğiniz patlıcanların üzerine sumaklı suyu ve zeytinyağını gezdirip tencerenin kapağını kapatın.

-Kaynamaya başlayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte yarım saat kadar pişirin. Servis etmeden önce dilerseniz üzerlerine zeytinyağı gezdirebilirsiniz. Ilık veya soğuk olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Dolması Tarifi İçin Malzemeler

*30 adet kurutulmuş patlıcan
*1,5 su bardağı pirinç (yıkanmış, süzülmüş)
*2 adet büyük boy soğan
*3 diş sarımsak (ezilmiş)
*1 yemek kaşığı nar ekşisi
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 yemek kaşığı biber salçası
*2 yemek kaşığı kuru nane
*2 çay kaşığı sumak
*1/2 tatlı kaşığı karabiber
*1 tatlı kaşığı pul biber
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 çay bardağı zeytinyağı
*2 su bardağı sıcak su

Pişirmek İçin:

*2 su bardağı su
*1 yemek kaşığı sumak
*2 çay kaşığı tuz
*1/2 çay bardağı zeytinyağı

Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?

-Kurutulmuş patlıcanları kaynayan suyun içerisine atın ve yumuşayana kadar, yaklaşık 5-7 dakika bekletin. Ardından suyunu süzdürerek soğuk suya alın.

-Patlıcanlar soğuduktan sonra sudan alın ve sularını süzdürün. İç harcını hazırlamak için; pilav tenceresinde zeytinyağıyla birlikte soğanları yumuşayana kadar soteleyin.

-Ardından sarımsak, domates ve biber salçasını da ekleyip 3-4 dakika daha kavurun. Yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri de tencereye ekleyin.

-2-3 dakika kavurduktan sonra tuz, karabiber, sumak, kuru nane ve pul biberi ekleyip karıştırın. Sıcak suyu ve nar ekşisini de ekleyip son kez karıştırın ve orta ateşte kaynayana kadar, ardından kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.

-Hazırladığınız harç oda sıcaklığında yaklaşık 20 dakika dinlendikten sonra kuru patlıcanların içini 1 parmak boşluk kalacak şekilde doldurun, elinizde üst kısımlara bastırarak birleştirin. Ağız kısımları üste bakacak şekilde patlıcanları tencereye dizin.

-Bir kasede sıcak su, tuz ve sumağı karıştırıp 5 dakika bekletin. Ardından tel süzgeçle taneleri süzdürüp kalan suyu oda sıcaklığında soğutun. Tencereye dizdiğiniz patlıcanların üzerine sumaklı suyu ve zeytinyağını gezdirip tencerenin kapağını kapatın.

-Kaynamaya başlayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte yarım saat kadar pişirin. Servis etmeden önce dilerseniz üzerlerine zeytinyağı gezdirebilirsiniz. Ilık veya soğuk olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
__________________
Aşk nasip işidir, Hesap işi değil,
Aşk adayıştır, Arayış değil.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForum.Net - Reklam Alanı

Cevapla

Etiketler
dolması, kuru, patlıcan, tarifi, zeytinyağlı
IRCForum.Net - Sponsor Bağlantılar


Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık