IRCForum.Net - Turkiye'nin En Iyi IRC Platformu!




Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Ocak 2024, 11:41   #1
Çevrimiçi

Funda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: 07 Ocak 2024
Üye No: 567
Mesajlar: 98
Nerden:
Takım:
Meslek: Anestezi Teknisyeni
Alanım: IRCHelp
Aldığı Beğeni: 13
Beğendikleri: 35
@Funda
Eşkene ( Diyarbakır Yöresel Yemek)



Eşkene ( Diyarbakır Yöresel Yemek) Tarifi İçin Malzemeler

Terbiyesi için;


*1 kilo tavuk eti
*2 orta boy soğan
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı salça
*1 çay kaşığı karabiber
*1 tatlı kaşığı pul biber
*4-5 yemek kaşığı sıvı yağ

Kızartmak için;

*Sıvı yağ

Yemeğin hazırlanması için malzemeler;

*1 litre sıcak su
*5-6 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı salça
*1 tatlı kaşığı tuz

Eşkene ( Diyarbakır Yöresel Yemek) Tarifi Nasıl Yapılır?

-Tavuklar iyice temizlenir. Derin bir kaba alıp üzerine halka doğranmış Soğanları tuzu karabiberi pul biberi Salçayı yağı ekleyip iyice karıştırıyoruz.

-Bir saatten az olmamak şartıyla bekletiyoruz.

- Sonra derin bir tavaya sıvı yağ alıp tavukları soğanlarından temizleyip kızartıyoruz.

-Tüm tavukları kızarttıktan sonra başka bir tencereye az sıvı yağ alıp bir yemek kaşığı Salça ekleyip kavuruyoruz.

-Tavukları ekleyip sıcak su ve tuz ekleyip kısık ateşte 20 dakika kadar ağır ağır kaynatiyoruz.
Eşkene ( Diyarbakır Yöresel Yemek) Tarifi İçin Malzemeler

Terbiyesi için;


*1 kilo tavuk eti
*2 orta boy soğan
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı salça
*1 çay kaşığı karabiber
*1 tatlı kaşığı pul biber
*4-5 yemek kaşığı sıvı yağ

Kızartmak için;

*Sıvı yağ

Yemeğin hazırlanması için malzemeler;

*1 litre sıcak su
*5-6 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı salça
*1 tatlı kaşığı tuz

Eşkene ( Diyarbakır Yöresel Yemek) Tarifi Nasıl Yapılır?

-Tavuklar iyice temizlenir. Derin bir kaba alıp üzerine halka doğranmış Soğanları tuzu karabiberi pul biberi Salçayı yağı ekleyip iyice karıştırıyoruz.

-Bir saatten az olmamak şartıyla bekletiyoruz.

- Sonra derin bir tavaya sıvı yağ alıp tavukları soğanlarından temizleyip kızartıyoruz.

-Tüm tavukları kızarttıktan sonra başka bir tencereye az sıvı yağ alıp bir yemek kaşığı Salça ekleyip kavuruyoruz.

-Tavukları ekleyip sıcak su ve tuz ekleyip kısık ateşte 20 dakika kadar ağır ağır kaynatiyoruz.
__________________
Aşk nasip işidir, Hesap işi değil,
Aşk adayıştır, Arayış değil.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForum.Net - Reklam Alanı

Alt 12 Ocak 2024, 20:25   #2
Çevrimiçi

birsevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: 25 Ağustos 2022
Üye No: 266
Mesajlar: 89
Nerden:
Takım:
Meslek:
Alanım: Wordpress
Aldığı Beğeni: 17
Beğendikleri: 6
@birsevda


Paylaşım için teşekkürler. Eline sağlık

  Alıntı ile Cevapla

IRCForum.Net - Reklam Alanı

Cevapla

Etiketler
diyarbakır, eşkene, tarifi, yemek, yöresel
IRCForum.Net - Sponsor Bağlantılar


Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık