IRCForum.Net - Turkiye'nin En Iyi IRC Platformu!




Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Lyra

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Ocak 2024, 16:13   #1
Çevrimiçi

Lyra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: 13 Aralık 2023
Üye No: 547
Mesajlar: 105
Nerden:
Takım:
Meslek:
Alanım: Yok
Aldığı Beğeni: 51
Beğendikleri: 33
@Lyra
Çilek Reçeli Tarifi



Malzemeler;


2 kilogram çilek
8 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı (tepeleme) dövülmüş limon tuzu (arzuya göre 1 adet limonun suyu)
1 tatlı kaşığı tereyağı

Yapılışı;

1. Çilekleri bol suyla yıkayın ve sapları kopartın. Eğer çilekleriniz çok büyükse ikiye ya da üçe kesebilirsiniz ama orta boyda iseler bütün bırakabilirsiniz
2. Saplarını kopardığınız çilekleri tekrar bol suyla yıkayın ve kurutun. Geniş bir tencereye çileklerin bir kısmını dizin, toz şekeri üstlerine serpin. Toz şeker ve çilek bitene dek aynı işlemi uygulayın. Tencerenin kapağını kapatın ve minimum 8 saat, ideal olarak 1 gece boyunca bu şekilde bekletin.
3. Bekleme süresinin sonunda çilekler oldukça fazla su salmış ve şeker tamamen erimiş olacak.
4. Eğer çilekleriniz yeteri kadar su salmamışsa, 1 çay bardağı kadar su ekleyebilirsiniz. Suyunu salmış olan çilekleri ocağa alın ve ara ara narince karıştırarak, kaynayana dek pişirin.
5. Kaynamaya başlayınca daha az köpürmesi için 1 tatlı kaşığı tereyağını ekleyin ve altını kısın ve 30- 35 dakika kadar kontrollü olarak pişirin. Kaynama süresince üstünde biriken köpüğü alıp atın. Kaynama süresinin sonunda doğru dövülmüş limon tuzu veya limon suyunu ekleyin ve 2 dakika kadar daha pişirip, ocaktan alın.
6. Sterilize edilmiş bir kavanoza doldurun ve kapaklarını kapatıp ters çevirin. Soğuduktan sonra dilediğiniz gibi tüketebilirsiniz. Afiyetler olsun!

Malzemeler;


2 kilogram çilek
8 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı (tepeleme) dövülmüş limon tuzu (arzuya göre 1 adet limonun suyu)
1 tatlı kaşığı tereyağı

Yapılışı;

1. Çilekleri bol suyla yıkayın ve sapları kopartın. Eğer çilekleriniz çok büyükse ikiye ya da üçe kesebilirsiniz ama orta boyda iseler bütün bırakabilirsiniz
2. Saplarını kopardığınız çilekleri tekrar bol suyla yıkayın ve kurutun. Geniş bir tencereye çileklerin bir kısmını dizin, toz şekeri üstlerine serpin. Toz şeker ve çilek bitene dek aynı işlemi uygulayın. Tencerenin kapağını kapatın ve minimum 8 saat, ideal olarak 1 gece boyunca bu şekilde bekletin.
3. Bekleme süresinin sonunda çilekler oldukça fazla su salmış ve şeker tamamen erimiş olacak.
4. Eğer çilekleriniz yeteri kadar su salmamışsa, 1 çay bardağı kadar su ekleyebilirsiniz. Suyunu salmış olan çilekleri ocağa alın ve ara ara narince karıştırarak, kaynayana dek pişirin.
5. Kaynamaya başlayınca daha az köpürmesi için 1 tatlı kaşığı tereyağını ekleyin ve altını kısın ve 30- 35 dakika kadar kontrollü olarak pişirin. Kaynama süresince üstünde biriken köpüğü alıp atın. Kaynama süresinin sonunda doğru dövülmüş limon tuzu veya limon suyunu ekleyin ve 2 dakika kadar daha pişirip, ocaktan alın.
6. Sterilize edilmiş bir kavanoza doldurun ve kapaklarını kapatıp ters çevirin. Soğuduktan sonra dilediğiniz gibi tüketebilirsiniz. Afiyetler olsun!

eXo Bunu Beğendi.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForum.Net - Reklam Alanı

Alt 09 Ocak 2024, 01:17   #2
Çevrimiçi
eXo

eXo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: 08 Ocak 2024
Üye No: 568
Mesajlar: 27
Nerden:
Takım:
Meslek:
Alanım: Unreal
Aldığı Beğeni: 11
Beğendikleri: 35
@eXo


Çok severim varya bunu anamla teyzem bi yapıyorlar üüfffff diom ya

__________________
Muhabbet.Net Sohbet Odaları
  Alıntı ile Cevapla

IRCForum.Net - Reklam Alanı

Cevapla
IRCForum.Net - Sponsor Bağlantılar


Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık