![]() |
![]() |
![]() |
#1 |
Çevrimiçi
|
Mandalina Reçeli Tarifi
Malzemeler;
1 kilogram ince kabuklu mandalina 4 su bardağı toz şeker 1,5 su bardağı içme suyu 1 adet çubuk tarçın 1 adet yıldız anason 10 adet karanfil 1 tatlı kaşığı limon suyu Yapılışı; 1. Mandalina suyunu,şekeri ve suyu bir tencereye alarak karıştırın.Orta ateşte kaynamaya bırakın. 2. Mandalinaları kabukları ile birlikte 1 cm kalınlığında halka şeklinde doğrayın 3. Ocaktaki şerbet kıvam aldığında mandalinaları içine alın. Mandalinalar yumuşayana kadar kaynatın. 4. Üzerinde oluşan köpüğü kaşıkla alın. Reçel kıvamına geldiğinde limon suyunu ekleyin ve 5 dakika da kısık ateşte pişirin. 5. Kavanozlara aktarıp sıkıca kapağını kapatın. Oda sıcaklığına gelince dolaba kaldırın. Dilediğinizde afiyetle tüketin. Ellerinize sağlık! ![]()
Malzemeler;
1 kilogram ince kabuklu mandalina 4 su bardağı toz şeker 1,5 su bardağı içme suyu 1 adet çubuk tarçın 1 adet yıldız anason 10 adet karanfil 1 tatlı kaşığı limon suyu Yapılışı; 1. Mandalina suyunu,şekeri ve suyu bir tencereye alarak karıştırın.Orta ateşte kaynamaya bırakın. 2. Mandalinaları kabukları ile birlikte 1 cm kalınlığında halka şeklinde doğrayın 3. Ocaktaki şerbet kıvam aldığında mandalinaları içine alın. Mandalinalar yumuşayana kadar kaynatın. 4. Üzerinde oluşan köpüğü kaşıkla alın. Reçel kıvamına geldiğinde limon suyunu ekleyin ve 5 dakika da kısık ateşte pişirin. 5. Kavanozlara aktarıp sıkıca kapağını kapatın. Oda sıcaklığına gelince dolaba kaldırın. Dilediğinizde afiyetle tüketin. Ellerinize sağlık! ![]() |
![]() |
IRCForum.Net - Reklam Alanı | |
|