IRCForum.Net - Turkiye'nin En Iyi IRC Platformu!




Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Ocak 2024, 09:56   #1
Çevrimiçi

Funda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: 07 Ocak 2024
Üye No: 567
Mesajlar: 98
Nerden:
Takım:
Meslek: Anestezi Teknisyeni
Alanım: IRCHelp
Aldığı Beğeni: 13
Beğendikleri: 35
@Funda
Paçanga böreği tarifi



Paçanga Böreği Tarifi İçin Malzemeler

*3 adet yufka (dörde bölünmüş)
*100 gram kaşar peyniri (rendelenmiş)
*80 gram çemensiz pastırma (doğranmış)
*1 adet domates (kabukları soyulmuş, doğranmış)
*2 adet yeşil biber (doğranmış)

Kızartmak için:

*2 su bardağı ayçiçek yağı

Paçanga Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

-Paçanga böreği yapımı için önce yufkaları üst üste serin. Ardından, her bir yufkayı dikkatlice dört eşit parçaya bölün ve böylece sekiz üçgen yufka parçası elde edin.



-Çemensiz ya da tercihe göre yemeklik pastırmayı küçük parçalar halinde kesin. Kaşar peynirini rendeleyin.

-Kabuğunu soyduğunuz domatesleri küçük küpler halinde doğrayın. Yeşil biberleri halka şeklinde doğrayın.

-Hazırladığınız pastırma, kaşar peyniri, domates ve biber karışımını bir kasede iyice karıştırın.



-Üçgen yufka parçalarını mutfak tezgahının üzerine açın.



-Her üçgen yufka parçasının geniş kısmına, karışımınızdan yaklaşık 1-2 yemek kaşığı ekleyin. İlk olarak yufkanın kenarlarını içeri doğru katlayın, ardından rulo şeklinde sıkıca sarın. Rulo sonunda, yufkanın ucunu suyla ıslatıp kapatın.



-Ayçiçek yağını derin bir tavada kızdırın. Hazırladığınız paçanga böreklerini kızgın yağda altın rengi olana kadar kızartın.



Fazla yağını bırakmaları için kağıt havlu serili bir servis tabağında 2-3 dakika kadar beklettikten sonra, paçanga böreklerinizi sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.



Paçanga Böreği Tarifinin Pişirme Önerisi

Paçanga böreklerini arzuya göre yağlı fırın kağıdı üzerinde, önceden ısıtılmış 180 derece fırında da pişirebilir, çırpılmış yumurta ve galeta ununa buladıktan sonra derin yağda da kızartabilirsiniz.



Paçanga Böreği Tarifi İçin Malzemeler

*3 adet yufka (dörde bölünmüş)
*100 gram kaşar peyniri (rendelenmiş)
*80 gram çemensiz pastırma (doğranmış)
*1 adet domates (kabukları soyulmuş, doğranmış)
*2 adet yeşil biber (doğranmış)

Kızartmak için:

*2 su bardağı ayçiçek yağı

Paçanga Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

-Paçanga böreği yapımı için önce yufkaları üst üste serin. Ardından, her bir yufkayı dikkatlice dört eşit parçaya bölün ve böylece sekiz üçgen yufka parçası elde edin.



-Çemensiz ya da tercihe göre yemeklik pastırmayı küçük parçalar halinde kesin. Kaşar peynirini rendeleyin.

-Kabuğunu soyduğunuz domatesleri küçük küpler halinde doğrayın. Yeşil biberleri halka şeklinde doğrayın.

-Hazırladığınız pastırma, kaşar peyniri, domates ve biber karışımını bir kasede iyice karıştırın.



-Üçgen yufka parçalarını mutfak tezgahının üzerine açın.



-Her üçgen yufka parçasının geniş kısmına, karışımınızdan yaklaşık 1-2 yemek kaşığı ekleyin. İlk olarak yufkanın kenarlarını içeri doğru katlayın, ardından rulo şeklinde sıkıca sarın. Rulo sonunda, yufkanın ucunu suyla ıslatıp kapatın.



-Ayçiçek yağını derin bir tavada kızdırın. Hazırladığınız paçanga böreklerini kızgın yağda altın rengi olana kadar kızartın.



Fazla yağını bırakmaları için kağıt havlu serili bir servis tabağında 2-3 dakika kadar beklettikten sonra, paçanga böreklerinizi sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.



Paçanga Böreği Tarifinin Pişirme Önerisi

Paçanga böreklerini arzuya göre yağlı fırın kağıdı üzerinde, önceden ısıtılmış 180 derece fırında da pişirebilir, çırpılmış yumurta ve galeta ununa buladıktan sonra derin yağda da kızartabilirsiniz.



__________________
Aşk nasip işidir, Hesap işi değil,
Aşk adayıştır, Arayış değil.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForum.Net - Reklam Alanı

Cevapla

Etiketler
böreği, hamurişi, paçanga, tarifi
IRCForum.Net - Sponsor Bağlantılar


Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık