IRCForum.Net - Turkiye'nin En Iyi IRC Platformu!




Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Ocak 2024, 10:58   #1
Çevrimiçi

Funda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: 07 Ocak 2024
Üye No: 567
Mesajlar: 98
Nerden:
Takım:
Meslek: Anestezi Teknisyeni
Alanım: IRCHelp
Aldığı Beğeni: 13
Beğendikleri: 35
@Funda
Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi



Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi İçin Malzemeler

*500 gram pirinç
*1 yemek kaşığı nane
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 yemek kaşığı biber salçası
*1 çay kaşığı karabiber
*1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
*1 yemek kaşığı sebze baharatı
*1 tatlı kaşığı tuz
*3 adet soğan
*700 gram üzüm yaprağı
*6 diş sarımsak
*1 çay bardağı zeytinyağı

Sos için

*1,5 su bardağı kaynamış su
*1 yemek kaşığı domates salça
*1 limon dilimlenmiş
*1 çay kaşığı kırmızı toz biber
*Yarım çay bardağı sıvı yağ

Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?

-Pirinç kaynamış suda 5-6 saat bekletilir. Suyu süzülür.

-Soğan, maydanoz, sarımsak, ince doğranır,pirince eklenir.

-Ardından baharatlar salça, zeytinyağ eklenir iyice karıştırılır.

-Tezgaha yaprak alınır,uç kısmına bir çay kaşığı sarma harcı eklenir, kenarlar içe katlanıp rulo şeklinde sıkıca sarılır. Yapraklar bitene kadar aynı işlem yapılır.

-Tencereye sarmalar sırasıyla dizilir.

-Üzerine bir tabak kapatılır.

-Sos için tüm malzemeler karıştırılır tencerenin üzerine eklenir. Kısık ateşte yapraklar yumuşayana kadar pişirilir.


Not: salamur yaprağı kullanacaksınız lütfen tuzuna dikkat edin.

Pirinci suda bekletirseniz sarmanız çabuk pişecek ve dağılmayacak.
Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi İçin Malzemeler

*500 gram pirinç
*1 yemek kaşığı nane
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 yemek kaşığı biber salçası
*1 çay kaşığı karabiber
*1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
*1 yemek kaşığı sebze baharatı
*1 tatlı kaşığı tuz
*3 adet soğan
*700 gram üzüm yaprağı
*6 diş sarımsak
*1 çay bardağı zeytinyağı

Sos için

*1,5 su bardağı kaynamış su
*1 yemek kaşığı domates salça
*1 limon dilimlenmiş
*1 çay kaşığı kırmızı toz biber
*Yarım çay bardağı sıvı yağ

Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?

-Pirinç kaynamış suda 5-6 saat bekletilir. Suyu süzülür.

-Soğan, maydanoz, sarımsak, ince doğranır,pirince eklenir.

-Ardından baharatlar salça, zeytinyağ eklenir iyice karıştırılır.

-Tezgaha yaprak alınır,uç kısmına bir çay kaşığı sarma harcı eklenir, kenarlar içe katlanıp rulo şeklinde sıkıca sarılır. Yapraklar bitene kadar aynı işlem yapılır.

-Tencereye sarmalar sırasıyla dizilir.

-Üzerine bir tabak kapatılır.

-Sos için tüm malzemeler karıştırılır tencerenin üzerine eklenir. Kısık ateşte yapraklar yumuşayana kadar pişirilir.


Not: salamur yaprağı kullanacaksınız lütfen tuzuna dikkat edin.

Pirinci suda bekletirseniz sarmanız çabuk pişecek ve dağılmayacak.
__________________
Aşk nasip işidir, Hesap işi değil,
Aşk adayıştır, Arayış değil.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForum.Net - Reklam Alanı

Alt 12 Ocak 2024, 20:29   #2
Çevrimiçi

birsevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: 25 Ağustos 2022
Üye No: 266
Mesajlar: 89
Nerden:
Takım:
Meslek:
Alanım: Wordpress
Aldığı Beğeni: 18
Beğendikleri: 6
@birsevda


Paylaşım için teşekkürler. Eline sağlık

  Alıntı ile Cevapla

IRCForum.Net - Reklam Alanı

Cevapla

Etiketler
sarması, tarifi, yaprak, zeytinyağlı
IRCForum.Net - Sponsor Bağlantılar


Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık