![]() |
![]() |
![]() |
#1 |
Çevrimiçi
|
Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi
Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi İçin Malzemeler
*500 gram pirinç *1 yemek kaşığı nane *1 yemek kaşığı domates salçası *1 yemek kaşığı biber salçası *1 çay kaşığı karabiber *1 yemek kaşığı toz kırmızı biber *1 yemek kaşığı sebze baharatı *1 tatlı kaşığı tuz *3 adet soğan *700 gram üzüm yaprağı *6 diş sarımsak *1 çay bardağı zeytinyağı Sos için *1,5 su bardağı kaynamış su *1 yemek kaşığı domates salça *1 limon dilimlenmiş *1 çay kaşığı kırmızı toz biber *Yarım çay bardağı sıvı yağ Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi Nasıl Yapılır? -Pirinç kaynamış suda 5-6 saat bekletilir. Suyu süzülür. -Soğan, maydanoz, sarımsak, ince doğranır,pirince eklenir. -Ardından baharatlar salça, zeytinyağ eklenir iyice karıştırılır. -Tezgaha yaprak alınır,uç kısmına bir çay kaşığı sarma harcı eklenir, kenarlar içe katlanıp rulo şeklinde sıkıca sarılır. Yapraklar bitene kadar aynı işlem yapılır. -Tencereye sarmalar sırasıyla dizilir. -Üzerine bir tabak kapatılır. -Sos için tüm malzemeler karıştırılır tencerenin üzerine eklenir. Kısık ateşte yapraklar yumuşayana kadar pişirilir. Not: salamur yaprağı kullanacaksınız lütfen tuzuna dikkat edin. Pirinci suda bekletirseniz sarmanız çabuk pişecek ve dağılmayacak.
Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi İçin Malzemeler
*500 gram pirinç *1 yemek kaşığı nane *1 yemek kaşığı domates salçası *1 yemek kaşığı biber salçası *1 çay kaşığı karabiber *1 yemek kaşığı toz kırmızı biber *1 yemek kaşığı sebze baharatı *1 tatlı kaşığı tuz *3 adet soğan *700 gram üzüm yaprağı *6 diş sarımsak *1 çay bardağı zeytinyağı Sos için *1,5 su bardağı kaynamış su *1 yemek kaşığı domates salça *1 limon dilimlenmiş *1 çay kaşığı kırmızı toz biber *Yarım çay bardağı sıvı yağ Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi Nasıl Yapılır? -Pirinç kaynamış suda 5-6 saat bekletilir. Suyu süzülür. -Soğan, maydanoz, sarımsak, ince doğranır,pirince eklenir. -Ardından baharatlar salça, zeytinyağ eklenir iyice karıştırılır. -Tezgaha yaprak alınır,uç kısmına bir çay kaşığı sarma harcı eklenir, kenarlar içe katlanıp rulo şeklinde sıkıca sarılır. Yapraklar bitene kadar aynı işlem yapılır. -Tencereye sarmalar sırasıyla dizilir. -Üzerine bir tabak kapatılır. -Sos için tüm malzemeler karıştırılır tencerenin üzerine eklenir. Kısık ateşte yapraklar yumuşayana kadar pişirilir. Not: salamur yaprağı kullanacaksınız lütfen tuzuna dikkat edin. Pirinci suda bekletirseniz sarmanız çabuk pişecek ve dağılmayacak.
__________________
Aşk nasip işidir, Hesap işi değil,
Aşk adayıştır, Arayış değil. |
![]() |
IRCForum.Net - Reklam Alanı | |
|
![]() |
#2 |
Çevrimiçi
|
Paylaşım için teşekkürler. Eline sağlık
|
![]() |
IRCForum.Net - Reklam Alanı | |
|
![]() |
Etiketler |
sarması, tarifi, yaprak, zeytinyağlı |
IRCForum.Net - Sponsor Bağlantılar | |
|
Seçenekler | |
Stil | |
|
|